sobota 27. prosince 2014

Bylinková tofu pomazánka

Žádné komentáře :

Ingredience:
- 100 g tofu (můžete použít i lahůdkové, nebo uzené...)
- velká lžíce lahůdkového droždí
- malá cibulka
- stroužek česneku
- hrst čerstvých bylinek (třeba bazalka...)
- pepř
-lžíce oleje

Postup:
V malé pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a nakrájené tofu. Pozvolna opékáme, pak přidáme pepř, lahůdkové droždí a vodu (je-li to potřeba). Pak dáme do menší mističky, přidáme nasekané bylinky a tyčovým mixérem rozmixujeme najemno. Mažeme na celozrnné pečivo, jednohubky..

Můžete zkusit vytvořit i paprikou, rajčatovou.. cokoliv vás napadne :)

pátek 26. prosince 2014

Delikates müsli s červeným ovocem

Žádné komentáře :

Tyto müsli jsou přirozeně bezlepkové a chutnají velmi dobře.

pondělí 17. listopadu 2014

Raw čokoládový shake

Žádné komentáře :

Tenhle koktejl je teď momentálně jeden z mých nejoblíbenějších "jídel". Neobsahuje skoro žádné tuky, perfektně zasytí a hlavně - jeho chuť by mohlo konkurovat těm nezdravým v kavárnách.

čtvrtek 23. října 2014

Rychlovka: Jak si udělat polentu

Žádné komentáře :

Polenta je kukuřičná kaše a svou přípravou je velmi jednoduchá a rychlá. Ale jelikož ji tady ještě moc lidí nezná, rozhodla jsem se vám přidat návod. Z polenty se dají udělat hranolky, placky nebo nejjednodušší - kaše.

neděle 19. října 2014

Mražené nebo čerstvé jídlo?

Žádné komentáře :
Spousta lidí se dívá na mražené jídlo jako na něco nezdravého. Ale co když je mražené jídlo lepší než čerstvé?

Rychlovka : Toast s arašídovým máslem a banánem

2 komentáře :
Tenhle toast nevypadá zase tak tolik vábně, ale věřte mi, jeho chuť je prostě ohromující. Tohle jídlo je populární na snídani třeba v Americe, je to rychlovka a svůj toast si můžete vyšperkovat téměř jakkoliv.




pátek 3. října 2014

Špaldovo-tofu ovocné knedlíčky

Žádné komentáře :



Sladká jídla mám velmi ráda a tohle má navíc i dost bílkovin! Recept je z této stránky a jsou vážně výborné. :)