úterý 16. září 2014
Pečená ovesná kaše - banánová
Jsou rána, kdy se vám nechce vůbec nic, natož smažit palačinky, vařit kaše nebo něco podobného. Ale když víte, že máte nachystanou parádní snídani z minulého dne, vstává se vám hned veseleji. A tahle kaše je hlavně neskutečně dobrá.
Ingredience:
1/2 hrnku arašídového másla
3 velké banány + 1 malý nahoru
3 hrnky ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku mandlového(rýžového, sojového...) mléka
2 lžíce datlového sirupu
špetka soli
1/2 hrnku mandlí + nějaké na posyp
Postup:
Banány nakrájíme na tenké plátky a pokud je arašídové máslo příliš tuhé, roztopíme si ho v mikrovlnce. Všechny suroviny smícháme dohromady a pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Na posledních pár minut kaši posypeme mandlemi a nakrájeným banánem.
Tipy:
- nahoru můžete taky nakrájet hoblinky čokolády, kaše bude pak ještě lepší :)
- pokud máte pekáček na muffiny, můžete si je rovnou "naporcovat"
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
och, to vypadá nádherně <33 zrovna v pátek jdu s kamarádkama na akci "veganská večeře", i když teda nejsem vegan, tak mám naplánované tam upéct jablečné muffinky a už se moc těším :))
OdpovědětVymazat