sobota 13. září 2014

Špaldové lívanečky

Žádné komentáře :

Tyhle lívanečky jsou skvělé jak ke snídaní tak třeba i k obědu. Jsou z celozrnné mouky, takže dobře zasytí. A na jejich zdobení a skládání na sebe se můžete pořádně "vyřádit".





Ingredience (na 4 porce) 
- 1/2 hrnku špaldové mouky
- 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
- 1/2 hrnku rýžového mléka
- lžíce karibského rumu (není nutné)
- lžíce arašídového (nebo jiného) oleje
- lžička prášku do pečiva
- lžíce agáve sirupu

Postup
Všechny ingredience smícháme ve velké míse dohromady. Pokud je těsto málo tekuté, můžeme ho naředit vodou. Těsto by mělo být o něco tužší než to na palačinky. Vytváříme malé lívanečky, a na nepřilnavé pánvi je opékáme z každé strany asi 30 vteřin. Je to opravdu rychlovka, takže je potřeba to hlídat. :) Nakonec podáváme s marmeládou, čokoládou, ovocem, arašídovým máslem nebo čímkoliv co nás napadne. Já je mám s čokoládovým tahini a banánem.

Žádné komentáře :

Okomentovat